Geopad Stekkenberg - Dekkerswald NL-04

Start- en eindpunt

Groesbeek, bovenaan Stekkenberg waar Nijmeegsebaan overgaat in Nieuweweg bij Bosbesstraat en het begin van de Maldensebaan.

Karakter route

Grotendeels boswandeling vanaf de bovenrand van het stuwwalplateau aan de noordwestkant van Groesbeek tot het begin van de spoelzandvlakte bij het zweefvliegveld bij Malden. Wandeling door één van de fraaiste droogdalen van het stuwwalgebied, het Kraaiendal, dat praktisch in zijn geheel doorlopen wordt. Ook kennismaking met meerdere andere mooie droogdalen ten westen van Dekkerswald.

Lengte

Ongeveer 9 km

Bereikbaarheid

Per streek- en buurtbus uit de richtingen Nijmegen en Groesbeek. Regiobuslijnen 5 en 15, halte Stekkenberg aan de Nieuweweg en buurtbuslijn 164, eveneens halte Stekkenberg nu aan de Bosbesstraat. Parkeermogelijkheden in de directe nabijheid.

Horeca

  • Op circa 500 meter van het beginpunt van de route vindt u het restaurant van de golfbaan Rijk van Nijmegen. Wandel hiervoor langs de Nieuwe weg (na de bocht naar links de Nijmeegse Baan ) richting Groesbeek, sla dan linksaf en volg de oprijlaan naar het golfbaan restaurant.
  • Ongeveer 500 meter vanaf het diepste punt van het Kraaiendal vindt u Boscafe de Zweef op het zweefvliegveld bij Malden.

Routebeschrijving van Geopad Stekkenberg – Dekkerswald NL-04