Routebeschrijvingen

Hierna volgen de routebeschrijvingen van de geologische tochten te voet of met de fiets in het stuwwalgebied tussen Mook, Nijmegen, Beek-Ubbergen, Groesbeek, Kranenburg en Kleve.

In de routebeschrijvingen vermelden we op verschillende plekken naast route-informatie ook geologische informatie waardoor de tocht als het ware een geologische excursie wordt. De routes zijn in het veld niet gemarkeerd. De routebeschrijvingen zijn meerdere malen door onervaren wandelaars en fietsers op juistheid gecontroleerd waardoor onduidelijkheden zoveel mogelijk zijn gecorrigeerd.

Deze pagina beschrijft de kenmerken van de routes, een topografisch, reliëf- en een profielkaart geven behalve de ligging, ook een indruk van de zwaarte van de route. De link "Routebeschrijving ..." leidt tot het downloadable pdf-bestand met de complete routebeschrijving

    De routebeschrijvingen die als pdf-bestand op deze site worden aangeboden zijn actueel en kunnen afwijken van de routebeschrijving in het boekjes "Geopaden op de Stuwwal" (ISBN 978 90 5345 486 2) en "De Stuwwal tussen Nijmegen, Kleve en Mook" (uitgave de Bastei).
Afwijkingen van de beschrijving in de boekjes staan vermeld onder Actuele routewijzigingen in de kop van deze webpagina.