geopaden op de stuwwal

agenda

Lezingen en excursies worden veelal op aanvraag voor verenigingen of groepen georganiseerd en hebben daardoor een besloten karakter. In deze rubriek vindt u aankondigingen van lezingen en excursies die voor iedereen toegankelijk zijn.

Ook worden in deze rubriek de controlewandelingen aangekondigd die we maandelijks houden. Tijdens zo'n controlewandeling lopen we een geopad aan hand van de routebeschrijving die op de website is gepubliceerd. We gaan dan na of de beschrijving nog overeenkomt met de actuele situatie in het gebied. U bent van harte welkom om tijdens zo'n controlewandeling samen met ons eropuit te trekken.

   De controlewandelingen duren gemiddeld drie tot vier uur en hebben het karakter van een excursie. Het is aan te bevelen een lunchpakket mee te nemen.

    Indien u via e-mail bericht wilt krijgen als een controlewandeling niet op de geplande dag en tijd door kan gaan (wat nooit is uit te sluiten om meteorologische of interne redenen), stuur dan een mailbericht naar de Vereniging Geopaden Stuwwal.

17 juli 2019
Geopad Donsbrüggen - Adolfsschlucht DE-03

Reguliere controle van de routebeschrijving

Start: parkeerplaats tegenover de kerk in Donsbrüggen, om 10:30 uur.

18 juli 2019
Avondexcursie Mookerheide

De Vereniging Geopaden Stuwwal organiseert een avondexcursie in het stuwwalgebied rond de Mookerheide. Tijdens deze excursie zien we de sporen van het natuurgeweld dat dit gebied meer dan 150.000 jaar geleden vormde. De volgende onderwerpen komen aan de orde: ontstaan van de stuwwal, ijstijden, droogdalen, spoelzandvlaktes of sandrs, zwerfkeien, bodemmateriaal/löss, klimaatverandering. Op verschillende plaatsen wordt uitleg gegeven over de geologie en tijdens de excursie genieten we van het prachtige stuwwallandschap.

Start: parkeerplaats bij de kruising van de Papenbergseweg en de Hendrik van Nassaulaan bij de Mookerheide tussen Mook en Groesbeek, om 18:30 uur.

Aanmelden via de website geopaden.nl. Voor hand-outs (niet verplicht) wordt een bijdrage van €5,00 gevraagd.

21 augustus 2019
Geopad Beek - Duivelsberg NL-07

Reguliere controle van de routebeschrijving

Start: Hotel-Restaurant ’t Spijker, Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen, om 10:30 uur.

18 september 2019
Geopad Beek - Elyseese Velden NL-08

Reguliere controle van de routebeschrijving

Start: Hotel-Restaurant ’t Spijker, Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen, om 10:30 uur.

16 oktober 2019
Geopad De Diepen - Reichswald DE-01

Reguliere controle van de routebeschrijving

Start: parkeerplaats bij Eethuis De Diepen, Zwarteweg 60, 6596 MJ Milsbeek, om 10:30 uur.